Home / Our work / Sainsbury Family Charitable Trusts
  • Sainsbury Family Charitable Trusts

    London SW1 / Charity / 10,816 sq ft / 6 weeks

  • Envisioned

    The Sainsbury Family Charitable Trusts needed to refresh their central London office with a focus on providing an accessible work environment, as well as building in sustainability wherever possible. We polled employees to learn more about their working needs, before setting out to construct an open, bright space with a greater number of quiet focus areas and breakout spaces in order to support and facilitate their various work strategies.

  • Shaped

    We realised the Sainsbury Family Charitable Trusts’ vision of a professional, accessible workspace, with acoustic, lighting, and ventilation considerations all taken into account to optimise employee wellbeing. Working to incorporate a sense of brand identity, we paid homage to the long history of the Sainsbury’s store with a large vinyl wall graphic of an historic photograph from their archives in the open plan space.

  • Transformed

    The new space provides a sleek user experience, with sustainable elements like carbon-neutral carpeting from Interface, a striking moss wall, and reused furniture and appliances featured throughout. As well as now being fully DDA compliant, the Sainsbury Family Charitable Trusts’ new workspace now delivers wellbeing-focused spaces including a wellness room and prayer room, supporting their employees in their daily working needs.

Related projects