Home / Our work / Valiantys
  • Valiantys

    London SW9 / Technology / 5,000 sq ft / 4 weeks

  • Consult and design

    Valiantys are one of the leading global experts in Atlassian tools and technology.

    When they reached out to us, Valiantys felt they had outgrown their current space and were looking to relocate. After a series of design workshops, they had envisioned a space which reflected their fun and sprightly personality. This was impossible in their current office due to the constricting and sombre nature of its cellular planning. Furthermore, as staff work for long hours at computers, wellbeing was a top priority for Valiantys: ensuring that staff were happy and healthy.

  • Manage and build

    Their choice of office at Lincoln House was a period building with numerous tenants, this meant we had a tight delivery window and only a few changes could be made to the overall space. With a good deal of experience in listed buildings, our project managers kept an open dialogue with the Lincoln House team to ensure they were satisfied with our amendments.

    When evaluating employee wellbeing, we focused on the everyday tasks of Valiantys’ staff and planned an ergonomic programme around them. This led us to procuring Techo’s Sidiz task chairs which provide an excellent recline action, supporting the back muscles and spine during those long sits. We also raised the monitors and paper trays off the desk, which brings computer work towards the user, maximising value from their chair’s recline.

  • The new space

    We contrasted the setting of the period architecture with the interior decor, composing clean whites on the walls with bolts of colour, which act like a visual jigsaw; when viewed from the entrance, the shapes interconnect to become a vibrantly colourful mural. To make the most of the expansive windows, we created broad pathways with glossy white storage units, which help to fill the space with natural light. The final space marries together both of Valiantys’ two main ambitions: a vibrant, unique aesthetic with a versatile, ergonomic workspace.

Related projects